| Autor
|
Thread |
|
|
Caesar
Administrator

Data inscrierii: 04/Iul/2008
|
Raspunsurile Participantilor
Raspunsuri etapa a doua
Anndreea
Alan Rickman pare obisnuit cu rolurile ticalosilor si/sau personajelor intunecate…care I se potrivesc neîntrecut intrucat el le portretizeaza cu talent enorm.In filmele Harry Potter, Alan a imprumutat talentul sau misteriosului Severus Snape.Dar in realitate, el este mult mai zambitor decat personajul sau.
S`a schimbat cariera ta de cand joci ca Severus Snape?
Sincer, nu cred asta.Am fost oricum ofertat cu o multime de roluri importante inainte sa ma acomodez cu Harry si Snape.Desigur ca filmele Harry Potter sunt o parte din viata mea, dar ele nu au modificat`o in nici o cale majora.La sfarsit, nu cred asta.(zambeste)
Snape isi ascunde cateva secrete, poti tu sa ne spui cateva si noua?
Daca as face asta, cred ca J. K. Rowling ma va face sa platesc scump (rade).In realitate, nu stiu totul, nici, despre trecutul lui Snape sau motivele lui.J. K. Rowling nu ne`a relevat toate secretele ei inca.Ea singura cu adevarat il cunoaste pe Snape si ce ar putea ascunde. O bucatica mai mult este relevata in cursul romanului, deci cineva doar trebuie sa fie rabdator si sa vada ce dezvaluie (zambeste). Pot sa spun simplu ca Snape este nespus de rigid si plin de el. Ca pentru ce stiu despre el este deoarece J. K. Rowling a acceptat sa discute despre el cu mine, aceasta trebuie sa ramana secret pentru un moment.
S`a apreciat Snape vazandu`se imbracat ca o femeie in “Harry Potter si Prizonierul din Azkaban”?
(rade) Pot sa spun ca el trebuie sa fi fost cu adevarat suparat si necajit! Snape nu este unul care se bucura de glume si ma tem voinic ca simtul sau al umorului este extrem de limitat. Tu poti spune ca el isi merita numele! Dar in apararea lui, voi adauga ca el nu a avut o adolescenta usoara, in singular studiile lui la Hogwarts. Interactiunile lui cu Profesorul Lupin nu au facut`o mai usoara intrucat ei se stiau unul pe altul la acel timp. Dar oops, nu vreau sa zic mai multe!
Ce crezi despre colegii tai tineri din filmele Harry Potter?
Ei sunt cu totii fantastici. Profesionisti adevarati. Pot sa dovedeasc la rangul la care ei isi iau munca in serios, toate acestea in timp ce ramaneau copii. Performantele lor au avut progrese egale enorme in cursul filmelor. Este o placere adevarata sa perform cu acesti actori care cred foarte mult in ceea ce fac. Ei toti au crescut extraordinar de mult de la debutantul Harry Potter, la fel ca si personajele lor. Cred ca este splendid ca ei pot sa se dezvolte impreuna.
Vei lua parte in viitor la filmele Harry Potter?
Daca totul merge bine, va fi cu placere. Imi place foarte mult calea pe care povestea se desfaoara. Este mai mult si mai mult intuneric si mai mult si mai mult interes.
Tu preferi sa joci in teatru sau in film?
Ele sunt cumplit de diferite…Sa perform un an total in aceasi piesa este destul de suficient pentru mine. Aceasta nu ma face sa vreau sa sar intr`o alta chiar acum. Teatrul este ceva deosebit de unic. El daruieste foarte mult, dar ia teribil de mult ca rasplata. Tu nu esti indreptatit sa faci o greseala, si tu trebuie sa iti dai toata energia ta pentru doua ore la sfarsit. Cand tu faci un film, presiunea nu este aceeasi. Tu poti reface o scena de mai multe ori si restul in reluari. Este foarte diferit dar ambele specii sunt experiente interesante.
Comentariu INGERasultau7: Ai tradus interviul mot-a-mot. Avand in vedere faptul ca trebuie sa respecti pe cat poti originalitatea acestuia, acest lucru nu este neaparat rau. Dar sunt locuri unde pentru a reda sensul dorit trebuie sa interpretezi putin propozitia/fraza si chiar daca nu iti poti permite o traducere cuvant cu cuvant, este important sa exprimi întocmai ceea ce a vrut sa se spuna in acel articol. La tine acest lucru nu s-a intamplat. A fost o fraza pe care nu ai inteles-o deloc si ca atare ai tradus cuvintele separat si le-ai pus probabil la nimereala pentru ca nu se intelege nimic din ea ("Pot sa dovedeasc la rangul la care ei isi iau munca in serios, toate acestea in timp ce ramaneau copii"-COMPLET DEFICITARA). De asemenea, am observat greseli gramaticale si de iarasi de sens, locuri unde ai interpretat cum ai crezut tu de cuviinta si nu cum era corect. Trebuie sa fii responsabila cand faci acest lucru, fiindcă tu ai o datorie fata de cel care citeste, care se informeaza si care implicit are incredere in ceea ce tu traduci.
Comentariu Redactor Caesar : Din pacate, interviul tau a fost tradus mot-a-mot si i-a lipsit totusi nota originala si amprenta traducatorului. Chiar daca esenta interviului trebuie pastrata intacta, asta nu inseamna ca toate cuvintele trebuie traduse exact cum au fost scrise, fara a le trece mai intai prin firul gandurilor. Are si destule greseli gramaticale care deranjeaza cititorul si asta nu e deloc bine, nu ???
...DIN PACATE, NU AI REUSIT SA TRECI MAI DEPARTE...
|
15/08/2008 10:17 |
|
|
Caesar
Administrator

|
-
Death Eater
Alan Rickamn pare legat de personaje ticaloase si/sau misterioase... care ii vin atat de bine, el dandu-le viata cu enormul sau talent. In filmele Harry Potter, Alan ii imprumuta din talentul sau misteriosului Severus Snape. In realitate, el e mult mai zambitor decat personajul sau.
S-a schimbat cariera dvs. odata cu interpretarea lui Severus Snape?
Sincer, nu cred asta. Mi-au fost oferite mereu o multine de roluri interesante inainte de a ajunge recunoscut cu Harry si Snape. Sigur ca filmele Harry Potter sunt o parte a vietii mele, dar ele nu au modificat-o in nici un mod major. Cel putin, eu nu cred asa. (zambeste)
Snape ascunde numeroase secrete, credeti ca puteti sa ne dezvalui unele?
Daca as face asta, cred ca JK Rowling m-ar face sa platesc scump.(rade)
De fapt, nu stiu totul despre trecutul sau motivatia lui Snape. JK Rowling nu a dezvaluit toate secretele lui inca. Numai ea il stie intr-adevar pe Snape si ce poate ascunde. Ceva mai mult din personalitatea lui Snape este dezvaluita in cursul romanelor, asa ca trebuie sa fim rabdatori si sa vedem ce se dezvalui.(zambeste). Pot sa spun usor ca Snape esti foarte rigid si ingamfat. Insa ce stiu fiindca JK Rowling a acceptat sa discute despre el cu mine trebuie sa ramana secret momentan.
Si-a imaginat Snape sa se vada imbracat ca o soție in Harry Potter si Prizonierul de la Azkaban?
(rade) As zice ca el trebuie sa fi fost intr-adevar ofensat si trist! Snape nu e genul care apreciaza glumele si mi-e frica ca simtului lui al umorului este foarte limitat. Ai putea spune ca isi merita numele! Dar in apararea lui, voi adauga ca nu a avut o adolescenta usoara, mai ales in timp ce studia la Hogwarts. Interactiuniile sale cu Profesorul Lupin nu sunt facute mai usore de cand se stiu, de la acea vreme. Dar oops, nu o sa zic mai multe!
Ce parere aveti despre mai tinerii dvs. colegi in filmele Harry Potter?
Sunt toti fantastici. Adevarati profesionisti. Pot spune ca isi iau munca in serios, totusi ramanand copii. Performantele lor au crescut in mod egal in cursul filmelor. E o adevarata placere sa joci cu acesti actori care cred atat de mult in ceea ce fac. Toti au crescut atat de mult de la primul Harry Potter, la fel ca personajele lor. Cred ca e uimitor ca toti pot sa se dezvolte impreuna.
O sa fiti parte a viitoarelor filme Harry Potter?
Daca totul merge bine, as fi cu mare placere. Imi place nespus de mult directia in care evolueaza povestea. E din ce in ce mai intunecata si din ce in ce mai interesanta.
Preferati sa jucati in piese de teatru sau filme?
Sunt extrem de diferite...A interpreta un an intreg in aceeasi piesa e suficient pentru mine. Nu ma face sa vreau sa sar in alta imediat. Teatrul este ceva foarte unic. Da foarte mult, dar si ia mult in schimb. Nu ai dreptul sa faci o greseala, si trebuie sa iti dai toata silinta pentru doua ore la sfarsit. Cand faci un film, presiunea nu e aceasi. Poti sa refaci o scena de mai multe ori si sa te odihnesti intre filmari. E foarte diferit, dar cele doua genuri sunt experiente interesante.
Comentariu INGERasultau7: Am observat o cacofonie si o traducere a unei propozitii/fraze mot-a-mot care de fapt ar fi putut fi exprimata altfel. In rest, interviul este tradus deosebit de bine, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva ai întrebuințat vreun program de traducere a textului. Exista o prea mare discrepanta intre interviul tradus asa bine si acea cacofonie pe care nu aveai cum sa nu o observi din acelasi pretext exprimat mai sus.
Comentariu Redactor Caesar :
Repeti cuvintele "personaj" si "misterios"
1. E ok.
2. Repeti "Snape" si "dezvaluie".
3. "mi-e frica ca"- Cacofonia deranjeaza cititorul enorm, desi este vina lui ca se gandeste la trivialitati.
4. La fel ca si la Georgianabs, ar fi mers mult mai bine sensul figurat, adica "s-au maturizat"
5. E ok.
6. Unic este un adjectiv fara grade de comparatie. Nu poti spune mai unic, foarte unic, foarte special, foarte inexistent, foarte superior, etc.
|
15/08/2008 10:20 |
|
|
Caesar
Administrator

|
-
Hermian
Alan Rickman pare a fi legat de rolurile de personaje ticaloase si intunecate… ce i se potrivesc perfect, de cand le interpreteaza cu un talent enorm. In filmele Harry Potter, Alan imprumuta talentul sau misteriosului Severus Snape. Dar in realitate, el este mult mai zambitor decat personajul sau!
S-a schimbat cariera ta de cand il interpretezi pe Severus Snape ?
Sincer, nu cred. Mi s-au oferit deja multe roluri interesante inainte sa devin recunoscut cu Harry si Snape. Bineinteles filmele Harry Potter sunt parte din viata mea, dar nu au modificat-o in nici un fel. Cel putin, eu nu cred. (zambeste)
Snape ascunde multe secrete, ne poti dezvalui cateva?
Daca as face-o, cred ca JK Rowling m-ar pune sa platesc scump. (rade) De fapt, nu stiu nimic in plus despre trecutul lui Snape si ceea ce ar putea ascunde. JK Rowling inca nu a dezvaluit toate secretele sale. Doar ea il cunoaste pe Snape si ceea ce ar putea ascunde. Putin mai mult despre acest personaj este dezvaluit de-a lungul romanelor. Trebuie doar sa se aiba rabdare si sa se vada ce se intampla (zambeste). Pot sa spun doar ca Snape este foarte rigid si plin de sine.
A apreciat Snape sa se vada imbracat ca o femeie in Harry Potter si Prizonierul din Azkaban?
(rade) As zice ca trebuie sa fi fost cu adevarat iritat si nemultumit! Snape nu e tipul de persoana careia ii plac glumele si mi-e tare teama ca umorismul sau este nespus de limitat. As putea spune ca isi merita numele! Dar in apararea sa, o sa adaug ca nu a avut o adolescenta usoara, in particular de-a lungul studiilor sale la Hogwarts. Interactiunile sale cu Profesorul Lupin nu au devenit mai usoare de cand se cunosc pana in acel moment. Dar oops, nu voi spune mai mult.
Ce crezi despre tinerii tai colegi din filmele Harry Potter?
Toti sunt fantastici. Adevarati profesionisti. Pot sa atest gradul in care acestia iau munca lor in serios, ramanand oricum copii. De întocmai si performantele lor au progresat enorm de-a lungul filmarilor. Este o adevarata placere sa interpretezi impreuna cu acesti actori ce cred atat de mult in ceea ce fac. Toti au crescut atat de mult de la inițialul film Harry Potter, exact ca personajele lor. Cred ca este minunat faptul ca se pot dezvolta toti impreuna.
Vei participa la viitoarele filme Harry Potter?
Daca totul va fi bine, as face-o cu placere. Imi place extrem mult felul in care evolueaza povestea.Este din ce in ce mai intunecata si mai interesanta.
Preferi sa joci in teatre sau in filme?
Sunt doua lucruri deosebit de diferite…A juca un an intreg in aceeasi piesa este îndeajuns de suficient pentru mine. Nu ma face sa imi vor sa sar intr-o alta piesa imediat. Teatrul este ceva cu adevarat unic. Iti daruieste foarte mult, dar iti si ia inapoi foarte mult. Nu ai dreptul sa faci nici o greseala, si trebuie sa dai toata vigoarea ta timp de doua ore la sfarsit. Cand faci un film, presiunea nu este aceeasi. Poti sa refaci o scena de mai numeroase ori si sa te odihnesti intre scene. Este extraordinar de diferit, dar cele două genuri sunt experiente interesante.
Comentariu INGERasultau7: Am intalnit sintagme pleonastice ("toti impreuna", "destul de suficient")si multe scapari in ale ortografiei (lipsa virgulei). Trebuie sa dai mai multa atentie acestor detalii. Uneori, traducerea nu este totul. In schimb, mi-a placut alegerea ta in materie de cuvinte traduse (ceea ce m-a convins de originalitatea ta) si cred ca din ce am citit pana acum, tu ai reusit cel mai bine sa exprimi sensul dorit.
Comentariu Redactor Caesar : O lucrare originala intr-adevar. Exista insa niste greseli gramaticale si cateva pleonasme, dar nimic imperfectibil.
|
15/08/2008 10:21 |
|
|
|
|
Caesar
Administrator

|
-
GeorgianaBS
Interviu publicat pe data de 22.01.2006
Alan Rickman pare legat de rolurile in care interpreteaza personaje parsive si/sau intunecate…care i se potrivesc foarte bine, pentru ca reuseste sa le intruchipeze cu mult talent. In filmele Harry Potter, Alan ii imprumuta talentul sau misteriosului Severus Plesneala (Snape). Insa in lumea reala, zambeste mult mai des decat personajul sau!
S-a schimbat cariera ta in vreun fel de cand il joci pe Severus Plesneala?
Ca sa fiu sincer, nu cred. Deja mi se oferisera multe roluri interesante inainte de a ma familiariza cu Harry si Plesneala. Desigur, filmele Harry Potter sunt o parte din viata mea, dar ele nu mi-au modificat-o radical. Cel putin, nu cred. (zambeste)
Plesneala ascunde multe secrete, ne poti dezvalui cateva?
Daca as face asta, JK Rowling m-ar pune sa platesc scump (rade)!
De fapt, nici eu nu stiu totul despre trecutul sau motivatiile lui Plesneala. JK Rowling nu a dezvaluit inca toate secretele lui. Ea e singura care-l stie cu adevarat pe Plesneala si ce ar fi putut el ascunde. Romanele dezvaluie, pe parcursul lor, putin mai numeroase despre personaj, asa ca trebuie doar sa avem rabdare si sa vedem ce scot la iveala (zambeste). Pot doar sa spun ca Plesneala e extraordinar de rigid si plin de sine. In privinta a ce stiu eu despre el pentru ca JK Rowling a acceptat sa mi-l prezinte, asta trebuie sa ramana secret deocamdata.
I-a placut lui Plesneala sa se priveasca imbracat ca o femeie in Harry Potter si prizonierul din Azkaban?
(Rade) As spune ca trebuie sa fi fost cu adevarat vexat si suparat! Plesneala nu e genul de om caruia ii plac glumele si cred cu tarie ca al sau simt al umorului este extrem de limitat. Poti spune ca-si merita numele! Dar ca sa-l apar, voi adauga ca nu a avut o adolescent usoara, in deosebit pe parcursul anilor de studiu la Hogwarts. Intalnirile sale cu profesorul Lupin nu au devenit mai usoare, avand in vedere ca se cunosteau atunci. Dar ups, nu voi spune mai multe!
Ce parere ai despre tinerii tai colegi din filmele Harry Potter?
Sunt cu totii fantastici. Adevarati profesionisti, pot sa va asigur ca si-au luat in serios munca, ramanand in acelasi timp copii. Felul lor de a juca a progresat enorm in egala masura pe parcursul filmelor. E o adevarata placere sa joci cu acesti actori care au crezut atat de mult in ceea ce fac. Cu totii au crescut asa mult de la primul film Harry Potter, exact ca si personajele lor. Cred ca e minunat ca se pot dezvolta cu totii impreuna.
Vei juca si in urmatoarele filme Harry Potter?
Daca totul merge bine, o voi face cu placere. Imi place mult cum povestea evolueaza. E din ce in ce mai intunecata si din ce in ce mai interesanta.
Preferi sa joci in componente de teatru sau in filme?
Amandoua sunt foarte diferite… Sa joci un an intreg in aceeasi piesa e suficient pentru mine. Nu ma face sa vreau sa sar imediat la altceva. Teatrul e ceva cu adevarat unic. Ofera multe, dar ia inapoi la fel de multe. Nu ai dreptul sa faci nicio greseala si trebuie sa-ti folosesti toata vigoarea in 2 ore la sfarsit. Cand faci un film, presiunea nu e aceeasi. Poti reface o scena de nespus de multe ori si sa te odihnesti intre scene. Sunt foarte diferite, insa ambele sunt experiente interesante.
Comentariu INGERasultau7: Ai interpretat mult prea mult textul. Pe alocuri, chiar ai adaugat cuvinte inutil si nu ai tradus bine timpurile verbale. Asta poate duce la o interpretare gresita a materialului pentru ca oamenii il vad prin prisma ta. Inca ceva, locul cuvintelor dintr-o propozitie/fraza difera de la o limba la alta. Trebuie sa respecti topica din limba romana pentru ca altfel va suna gresit, ca de exemplu “povestea evolueaza” (gresit)in loc de “evolueaza povestea” (corect). Pe alocuri ai reusit in schimb sa redai un sens cat mai potrivit.
Comentariu Redactor Caesar:
1. Ai inceput îndeajuns de bine traducerea interviului, dar ti-a scapat un cuvant pe care cititorul cu siguranta nu il va aprecia (cuvantul villain l-ai tradus ca fiind parsiv, desi puteai sa alterezi intre raufacator,ticalos, etc.).
Prima intrebare+raspuns: Traducerea este corecta, dar tine minte ca "you" din engleza SE TRADUCE atat ca TU cat si ca DVS. Iar in cazul acesta, trebuia sa traduci cu dvs., fiindcă te adresezi unei persoane muuult mai in varsta decat tine si nu iti permiti sa o tutuiesti decat daca ti-a oferit ocazia (si nici atunci nu trebuie sa accepti).
2. Traducerea este ok, dar deranjeaza repetitiile de genul "dezvaluie".
3. Ok, dar puteai sa folosesti jignit, ofensat in loc de vexat ( nu traduci mot-a-mot).
4. Aici intervine o problema: acel "grown up" are un sens dublu: atat cel propriu, cat si cel figurat. Cel figurat ar fi fost "s-au maturizat" si ar fi fost mult mai bine daca l-ai fi întrebuințat pe acela.
5. Ok.
6. "On end"= neintrerupt, pana la sfarsit. Incearca sa nu mai traduci mot-a-mot pentru ca deseori vei gresi niste cuvinte care schimba tot textul. Si asa ceva nu da bine, nu ?
...DIN PACATE, NU AI REUSIT SA TRECI MAI DEPARTE...
|
15/08/2008 10:23 |
|
|
Caesar
Administrator

|
-
Pussykatdolls23
De vorba cu Alan Rickman
Alan Rickman pare a fi legat de rolurile de raufacatori sau persoane ascunse... ce i se potrivesc perfect, acesta jucandu-le cu multa daruire. In filmele "Harry Potter", Alan se foloseste de talentul sau in interpretarea misteriosului Severus Plesneala. In realitate, actorul este mult mai zambitor decat personajul sau!
Vi s-a schimbat cariera in vreun fel de cand aveti rolul lui Severus Plesneala?
Sincer, nu cred. Mi-au fost oferite roluri interesante si inainte de a ma familiariza cu Harry si Plesneala. Bineinteles ca filmele "Harry Potter" sunt o parte din viata mea, dar acestea nu mi-au schimbat-o in niciun fel. Cel putin, nu cred [zambeste].
Plesneala ascunde numeroase secrete, ne puteti dezvalui cateva din acestea?
Daca as face-o, probabil JK Rowling ma va face sa platesc scump [rade]. De fapt, nici eu nu stiu totul despre trecutul sau motivatiile lui Plesneala. JK Rowling inca nu a scos la iveala toate secretele personajului. Ea singura il stie cu adevarat pe Plesneala si ce ar putea acesta sa ascunda. Putin mai mult din caracterul personajului il putem deduce cititnd cartile, asa ca fanii trebuie sa fie rabdatori si sa vada ce se dezvaluie [zambeste]. Pot spune doar ca Plesneala este foarte rigid si plin de sine. Cat despre ceea ce mai stiu eu din cate mi-a povestit JK Rowling despre el, asta trebuie sa ramana secret momentan.
Cum s-a simtit Plesneala imbracat ca o femeie in "Harry Potter si Prizonier la Azkaban"?
[rade] Pot zice ca a fost cu adevarat ofensat si nefericit! Plesneala nu este un om ce se delecteaza cu glume si ma tem ca simtul sau al umorului este foarte limitat. Se poate spune ca-si merita numele! In apararea sa, adaug faptul ca acesta a avut o adolescenta grea, mai ales cat timp a invatat la Hogwarts. Interactiunile sale cu profesorul Lupin nu s-au usurat deloc de cand s-au cunoscut. Dar ups, n-o sa spun mai multe!
Ce parere aveti despre colegii tai din filmele "Harry Potter"?
Cu totii sunt fantastici. Adevarati profesionisti. Pot spune ca desi iau munca in serios, raman copii tot timpul. Prestiatia lor a progresat in mod egal pe parcursul filmelor. Este o adevarata placere sa lucrezi cu acesti actori ce cred atat de mult in ceea ce fac. Toti s-au maturizat atat de mult fata de debutantul film, la fel ca si personajele lor. Cred ca este minunat sa se poata dezvolta impreuna.
Veti mai juca in urmatoarele filme "Harry Potter"?
Daca totul merge bine, as face-o cu placere. Imi place foarte mult felul in care povestea evolueaza. Este din ce in ce mai intunecata si mai interesanta.
Preferati sa jucati in piese de teatru sau in filme?
Cele doua sunt extrem de diferite... A juca tot anul in aceeasi piesa este suficient pentru mine. Nu ma face sa vreau sa apar in alta imediat dupa. Teatrul e ceva unic. Iti ofera multe, dar are nevoie de multe, in schimb. Nu ai dreptul sa gresesti si trebuie sa-ti consumi toata energia pentru 2 ore, pana la final. Cand faci un film, presiunea nu e la fel. Poti sa refaci o scena de cateva ori pana iese bine si sa te relaxezi intre secvente. Sunt diferite, dar cele doua sunt niste experiente interesante.
Comentariu INGERasultau7: Ai tradus gresit un timp verbal ("ma va face") si desi suna putin dur trebuie sa incerci in mod constant sa fii cea mai buna in domeniul tau pentru a razbi. Apoi am observat o exprimare nu tocmai incurajata tinand cont de faptul ca limba romana este foarte interpretabila, mai ales in zilele noastre (‘nu s-au usurat’). In rest, este nespus de bine. Ai imbinat traducerea mot-a-mot cu propria interpretare teribil de bine si pana acum ai avut cel mai formal limbaj.
Comentariu Redactor Caesar :
Introducere: Perfecta!
1. E ok.
2. Ok.
3. Ok.
4. OK
5. Ok
6. Ok.
|
15/08/2008 10:23 |
|
|
|
Forum Rules:
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|
|
|
|
|